Ќе се намали ли производството на iPhone 11 Pro поради 4G?

Објавено на 11.12.2019 во НовостиЌе се намали ли производството на iPhone 11 Pro поради 4G?

Rosenblatt Securities анализирал и прогнозира дека Apple ќе намали со производството на моделите iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Причината е што опаѓа интересот на корисниците за 4G смартфони, поради кои до март може да падне производството за неверојатни 25%.

Морган Стенли пак, главниот финансиски директор на Apple, фсмета дека iPhone 11 има висока продажба и производството нема потреба да се намали. Во жешката есен 2020 година, Apple ќе објави дури 6 модели од 12 серија на iPhone - iPhone 12 4G со 6,1-инчен LCD дисплеј и двојна задна камера, iPhone 12 Pro со 5,4-инчен OLED дисплеј и уште еден таков iPhone 12 Pro со 5G мрежа. iPhone 12 Pro Plus ќе го има исто така во две верзии и iPhone 12 Pro Max ќе биде само со 5G мрежа. 

 
Најнови телефони
 
 


{}