Time ги објави топ најважните уреди во минатите 10 години

Објавено на 18.12.2019 во НовостиTime ги објави топ најважните уреди во минатите 10 години

Како што доаѓа новата деценија, така правиме ретроспектива на минатите десет години за најдобрите и најлошите уреди, филмови, серии, настани и слично. Еден таков список со уреди креирал и Time, иако на списокот има и автомобили. 

iPad  прогласен за најважниот уред на деценијата. После смартфоните, таблетите станаа неопходен уред во домаќинствата,а револуцијата ја започна уредот на Стив Џобс од Apple во 2010 годинa. Останатите од листата се:

2. Tesla Model S (2012)
3. Raspberry Pi (2012)
4. Google Chromecast (2013)
5. DJI Phantom (2013)
6. Amazon Echo (2014)
7. Apple Watch (2015)
8. Apple AirPods (2016)
9. Nintendo Switch (2017)
10. Xbox Adaptive Controller (2018)

Автор: Aleksandar Stankov