Објавен е списокот со најлоши лозинки користени во 2019

Објавено на 24.12.2019 во НовостиОбјавен е списокот со најлоши лозинки користени во 2019

Секоја година безбедносните компании објавуваат листа со најлоши лозинки од нивните профили. Мрзеливоста на корисниците и несфаќањето на лошите последици од сето тоа се главната причина за лесните лозинки, кои се магнет за хакери.

SpashData објави список со најлошите лозинки за 2019 година, базиран на 5 милиони лозинки, кои со текот на годините се објавени на интернет:

1. 123456
2. 123456789
3.qwerty
4. password
5. 1234567
6. 12345678
7. 12345
8. iloveyou
9. 111111
10. 123123