Samsung NEON ќе биде вештачки човек, засега голема мистерија

Објавено на 28.12.2019 во НовостиSamsung NEON ќе биде вештачки човек, засега голема мистерија

Samsung STAR labs стои зад нив мистериозен проект со напредна вештачка интелигенција кој како што велат од компанијата ќе биде првиот вештачки човек.

Без оглед што мислат корисниците од NEON велат дека овој проект воопшто не е поврзан со гласовниот асистент Samsung Bixby и дека не е негова замена или надградба.

Засега може да се претпостави само дека вештачкиот човек Samsung NEON ќе служи за интеракција со луѓето, можеби за продажба или корисничка поддршка, но ова се само шпекулации.