Samsung Galaxy Fold 2 доаѓа со подобрен механизам и пониска цена

Објавено на 29.12.2019 во НовостиSamsung Galaxy Fold 2 доаѓа со подобрен механизам и пониска цена

Samsung Galaxy Fold се отвара вертикално околу оската и се претвара во 7.3-инчен таблет, додека наследникот е дизајниран за да биде џебен уред, со цел да биде попрактичен и компактен. Поради водното ладење новиот дизајн ќе биде со 6.7-инчен дисплеј и селфи камера со punch-hole. Надворешниот екран ќе биде за нотификации и општи информации за повици, дата, време и часовник. 

Samsung се очекува да го продава новиот модел за помалку од $1,000, што значи дека новиот преклопен смартфон Galaxy Fold 2 сака да му конкурира на Motorola Razr. Новиот дизајн ќе биде со подобрен механизам на отварање. Кај двојката се очекува да има Snapdragon 865 Mobile Platform моќност на процесор, 12GB RAM и 256GB ROM меморија. Прочитајте повеќе: