Samsung има смартфон со дисплеј кој се замотува

Објавено на 10.01.2020 во НовостиSamsung има смартфон со дисплеј кој се замотува

Samsung Mobile за прв пат за време на приватна презентација на CES 2020 прикажал напреден прототип на смартфон чиј дисплеј може да се замотува во ролна.

Овој концепт беше најавен уште пред неколку години како една од главните визии на Samsung за употреба на пластични флексибилни екрани кои нема да се кршат, а ќе понудат одлично корисничко искуство.