Ништо не може да го уништи Facebook - историски висока вредност

Објавено на 14.01.2020 во НовостиНишто не може да го уништи Facebook - историски висока вредност

Facebook ја достигна највисоката вредност во историјата како компанија и покрај сите проблеми што ги имаше Марк Цукерберг со социјалната мрежа. Проблемите со приватноста и безбедноста, лажни вести и влијание на изборите траат веќе цела деценија.

На крајот на минатата недела, цената на една акција во Facebook ја достигна највисоката вредност досега. При затварањето на берзата минатиот петок цената на акцијата достигна 218,30 долари, со пазарна вредност на компанијата од 622 милијарди долари.