Bose ги затвора продавниците ширум светот

Објавено на 16.01.2020 во НовостиBose ги затвора продавниците ширум светот

Популарниот бренд на аудио опрема Bose соопшти дека во наредните месеци ќе затвори стотина продавници во Европа, САд, Јапонија и Австралија поради промена на бизнис моделот.

Со затворањето на продавниците голем број на вработени во продажба ќе бидат отпуштени за што ќе добијат отпремнина.

Bose во наредниот период ќе се фокусира на мал број на премиум продавници, а останатата продажба ќе ја реализира исклучиво онлајн.

Автор: Aleksandar Stankov
 
Најнови телефони
 
 


{}