Се појави ѕверот Huawei P40 Pro Premium

Објавено на 19.01.2020 во НовостиСе појави ѕверот Huawei P40 Pro Premium

Huawei годинава како големо изненадување ќе лансира дури четири смартфони во главната премиум серија. Така покрај Huawei P40 Lite, Huawei P40 и Huawei P40 Pro ќе понуди уште еден најмоќен модел Huawei P40 Pro Premium.

Според најновите информации Huawei P40 Pro Premium ќе има дури 5 главни камери со различни намени. Главниот сензор ќе има 10х оптички зум, придружен од макро леќа, широка леќа, 3D ToF скенер и перископска леќа.