WhatsApp му заби нож во грб на BlackBerry

Објавено на 28.02.2016 во BlackberryWhatsApp му заби нож во грб на BlackBerry

WhatsApp негативно го изненади BlackBerry со најавата дека оваа година повеќе нема да пружа корисничка поддршка за нивниот оперативен систем кој е обележан со бројот 10 или сите постари платформи, што е вистински удар. 

WhatsApp исто така ќе се тргне од застарените мобилни платформи како Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1, Android 2.2 и Windows Phone 7.1, но тие се навистина стари додека пак BlackBerry 10 иако има помал број на корисници се уште е активен оперативен систем.

Автор: Ljupco Aleksovski
 
Најнови телефони
 
  • Motion
  • Aurora
  • Keyone
  • DTEK60
  • DTEK50
  • Xperia L2
  • Xperia XA2 Ultra
  • Xperia XA2
  • U11 Eyes
  • U11 Plus
 


{}