Ќе пушти ли Samsung нов Android 10 за Galaxy S8 и Note 8

Објавено на 05.02.2020 во AndroidЌе пушти ли Samsung нов Android 10 за Galaxy S8 и Note 8

Samsung откри минатата година дека многу смартфони и таблети ќе бидат надградени со Android 10 во спретстојните месеци, но дефинитивно нема да добијат сите. Galaxy S8 и Note 8 можеби и нема да бидат меѓу оние што ќе добијат Android 10 надградба.

Како и да е, се уште е неизвесно дали Samsung ќе пушти нов софтвер за Galaxy S8 и Note 8, но голема е веројатноста да добијат Android 10 во текот на 2020 година. Доколку веќе имате пуштено надградба за S8 пишете ни во коментар одоздола.