Netflix за Android ќе ви штеди интернет

Објавено на 06.02.2020 во НовостиNetflix за Android ќе ви штеди интернет

Netflix го воведе новиот AV1 кодек за стримање на содржини на Android мобилните уреди со цел да заштеди на мобилен интернет, со постабилна конекција и подобар видео приказ.

AV1 овозможува подобра и поквалитетна компресија на видео содржините па така Netflix планира покрај за Android да го лансира и за други платформи.

 
Најнови телефони
 
 


{}