Лимит на брзина ќе се појавува на Android Auto

Објавено на 07.02.2020 во НовостиЛимит на брзина ќе се појавува на Android Auto

Корисниците на Android Auto кои имаат навигација преку апликацијата Google Maps при возењето ќе добиваат и известување колку изнесува максималната брзина пропишана на патот.

Опцијата за прикажување на лимитот на брзината веќе е достапна преку Google Maps за Android Auto во САД и повеќе европски држави, па така целосната надградба на целиот континент се очекува наскоро. Прочитајте повеќе: