Кинескиот амбасадор уверен дека против Huawei се води „лов на вештерки“

Објавено на 10.02.2020 во НовостиКинескиот амбасадор уверен дека против Huawei се води „лов на вештерки“

И покрај притисоците од САД, Велика Британија одлучи да му даде шанса на Huawei во развојот на нивната 5G мрежа. Сепак се поставени одредени ограничувања за кинеската компанија, чија опрема ќе може да се користи максимално до 35% од мрежната инфраструктура, која не смее да се поставува во близина на воени бази или нуклеарни електрани.

Huawei се задоволни што Велика Британија им овозможи да постават 5G мрежа во која ќе учествува и Huawei. 

 
Најнови телефони
 
 


{}