Кинезите луто им одговараат на Американците да престанат со нападите

Објавено на 12.02.2020 во НовостиКинезите луто им одговараат на Американците да престанат со нападите

 САД ја обвини компанијата Equifax од Кина за кражба на лични податоци на 147,9 милиони корисници. Кина брзо реагираше и им порача на Американците да престанат со кибернетските напади и надзорот.

За разлика од САД, Кина не прави кибернетски напади на странски компании, вели портпаролот на кинеското министерство за надворешни работи. Да потсетиме дека САД обвиниле четири чиновници од кинеската војска за кражба на лични податоци на 147,9 милиони корисници од Equifax, една од најголемите агенции за кредитни картички. 

 
Најнови телефони
 
 


{}