И Nokia и HMD во страв од корона вирусот нема да одат на MWC 2020

Објавено на 12.02.2020 во НовостиИ Nokia и HMD во страв од корона вирусот нема да одат на MWC 2020

MWC 2020 е веќе под сериозна закана воопшто да не се одржи поради големите грижи од проширување на корона вирусот од Кина на европско тло, а со тоа и да ги зарази вработените во компаниите од мобилната индустрија.

Најнови брендови кои се „исплашија“ од можна зараза со корона вирусот се и Nokia и HMD Global кои го откажаа присуството на MWC 2020 како и претставувањето на нови смартфони и мобилна технологија за мрежи и инфраструктура.

Сите презентации на новите смартфони на HMD Global со знакчето на Nokia ќе се одржат само онлајн со пренос на социјалните мрежи и YouTube.

Автор: Aleksandar Stankov