WhatsApp се пофали со над 2 милијарди корисници

Објавено на 13.02.2020 во НовостиWhatsApp се пофали со над 2 милијарди корисници

Чет апликацијата WhatsApp објави дека има над 2 милијарди корисници низ цел свет и одлучи да ја заштити нивната приватна комуникација.

„Воодушевени сме што можеме да кажеме дека WhatsApp имад над 2 милијарди корисници во светот“, наведува компанијата, со ставање акцент на важноста за заштита на комуникацијата, фотографиите, видеата и другите лични податоци на своите корисници.

Знаеме дека колку повеќе се поврзуваме, повеќе мораме да ги штитиме податоците, коментираат од WhatsApp