Како САД ќе ја спроведе 5G технологијата покрај Huawei

Објавено на 26.02.2020 во НовостиКако САД ќе ја спроведе 5G технологијата покрај Huawei

САД го обвинува Huawei дека е близок соработник на Пекинг за шпионажа преку својата телекомуникациска мрежа. Се разбира, Huawei ова го негира. Со оглед на тоа што кинескиот бренд за опрема и смартфони е голем, и моќен, веројатно нема да трпи штета.

Велика Британија како сојузник на Америка, дозволи 5G технологијата да се користи само во периферијата на земјата. Со тоа се уште не е познато како Америка ќе ја спроведе 5G технологијата во својата земја, со оглед на тоа што сака да се заштити, додека Huawei е клучен играч во 5G мрежата.