Apple ќе овозможи мултитаскинг алатка кај идниот iPhone со iOS 14

Објавено на 26.02.2020 во iOsApple ќе овозможи мултитаскинг алатка кај идниот iPhone со iOS 14

iPad имаше прекрасна алатка кај iOS 13 за преминување кон други апликации, а кај iOS 14 ќе ја има истата алатка, која би можела да пристигне и кај iPhone. На објавено видео може да се погледне на девелоперска верзија, која се појавува кај следната софтверска верзија кај iPhone 11 Pro Max.

Може да се забележи дека има app switcher кој изгледа исто како кај iPad со четири апликации да има на екранот истовремено, од кои стојат три во позадина како опоненти на онаа што ја користите во моментот. Имате дополнително и различни функционалности за заклучување, кои превенираат затворање на апликација, што не би сакале да се случи.