Gmail ќе ве штити од вируси во Office документи

Објавено на 26.02.2020 во НовостиGmail ќе ве штити од вируси во Office документи

Gmail воведе нов слој на заштита на корисниците од вируси кои се пренесуваат преку Office документи и тоа без никаков дополнителен напор кој треба да го направат самите корисници и приматели на е-маил пораки.

Новата заштита работи со напреден алгоритам со вештачка интелигенција кој ги скенира Office документите и може да детектира кои пораки се малициозни.