Google ја откажува годишната I/O конференција поради корона вирусот

Објавено на 04.03.2020 во НовостиGoogle ја откажува годишната I/O конференција поради корона вирусот

Google го откажа одржување на годишната конференција i/o 2020 која требаше да се одржи во средината мај поради заканата од ширење на корона вирусот и за заштита на здравјето на учесниците. 

Дел од планираните активности на i/o 2020 Google ќе ги пренесува во живо преку интернет стриминг со презентација на најважните иновации во софтверот и нивниот хардвер, но без физичко присуство на учесници.