Google Play Store ги стопира шпекулациите за коронавирус

Објавено на 05.03.2020 во AndroidGoogle Play Store ги стопира шпекулациите за коронавирус

Технолошки компании преземаат иницијатива да се стопира со лажното ширење на информации и непроверени информации. Google го поцна процесот уште од претходниот месец за COVID-19, а сега и Google Play Store почна да го модерире во оваа насока.

На пример, ако почнете да пребарувате апликации или игри на Google Play Store со „коронавирус“ зборот или „COVID-19“, не добивате никакви резултати. Исто така, Google ја откажа и Конференцијата за девелопери на Google - I / O 2020, што требаше да се одржи од 12-14 март. Се разбира, стриминг ќе има во живо на YouTube.