MacBook Air пристигнува со магична тастатура и подобра цена

Објавено на 19.03.2020 во НовостиMacBook Air пристигнува со магична тастатура и подобра цена

Apple вгради магична тастатура во лаптопот MacBook Air - Magic Keyboard, без butterfly, со key travel од 1мм, исто како кај 16 инчениот MacBook Pro модел.

Новиот MacBook Air под хауба нуди Intel Core i5 и Intel Core i7 процесори од 10 генерација, со графички перформанси за 80% подобри од претходниот модел со новиот Intel Iris Plus. 

Новиот модел на лаптоп ќе биде поевтин и ќе се продава за 1000 долари, кој доаѓа со почетна SSD меморија од 256GB, а ќе може да се надгради до 2TB. Прочитајте повеќе: