СЗО ќе ги информира луѓето директно преку WhatsApp поради дезинформации

Објавено на 24.03.2020 во НовостиСЗО ќе ги информира луѓето директно преку WhatsApp поради дезинформации

Дезинформации има колку сакате на интернет, како што се зголемува бројот на вести за коронавирусот на интернет, така се зголемува и бројот на дезинформации. Светската здравствена организација затоа ќе ги информира луѓето од цел свет на WhatsApp бот. Погледнете го видеото на овој линк.

Само внесете го бројот +41 79 893 18 92 и меморирајте го во контактите, а потоа најдете го во WhatsApp контактите за да испратите порака. Напишете било што, за потоа да добиете автоматска порака со упатства. Така се пријавувате за известувања за коронавирусот

 
Најнови телефони
 
 


{}