Facebook Messenger ќе ги лимитира Forward пораките

Објавено на 26.03.2020 во НовостиFacebook Messenger ќе ги лимитира Forward пораките

Со цел да се бори против дезинформации, Facebook ќе го лимитира препраќањето на пораки од четот на Messenger. Конкретно, се лимитира бројот на луѓе на коишто може да се препрати пораката преку опцијата Forward. 

Кога веќе сте ја препратиле пораката на 5 корисници на Messenger, и сакате уште, ќе ви се појави предупредувањето “Can’t forward to more than 5 chats”. Постои спамирање во голема мера и дезинформации на социјалните мрежи, затоа Facebook го санира сето ова, најмногу поради коронавирусот.