OnePlus најавува активирање на Always On дисплеј

Објавено на 30.03.2020 во НовостиOnePlus најавува активирање на Always On дисплеј

OnePlus најавува дека наскоро ќе ја активира опцијата за постојана активност на екранот со приказ на неопходни информации. Always On дисплејот го популаризираше Samsung со Galaxy смартфоните.

Атоа на OnePlus му беа потребни речиси две години за да го усовршува Always On дисплејот за да не ја цеди батеријата. 

Корисниците на OnePlus ќе ја добиваат новата услуга преку софтверска надградба за моделот OnePlus 6 или понов кои имаат поддршка за Always On дисплеј.

 Прочитајте повеќе: