Преку Galaxy Watch ќе правите слики на Samsung Galaxy S20

Објавено на 05.04.2020 во НовостиПреку Galaxy Watch ќе правите слики на Samsung Galaxy S20

Новата надградба на мобилната апликација Samsung Camera Controller на корисниците на премиум серијата на смартфони Samsung Galaxy S20 ќе им овозможи да прават слики и видеа користејќи го нивниот смарт часовник.

Со поврзувањето преку Samsung Camera Controller ќе може да се синхронизираат смартфонот и Galaxy Watch уредите, па така може сите контроли за сликање и снимање да ги вршите преку паметниот часовник. 

Новата верзија на Samsung Camera Controller е компатибилна со Samsung Galaxy Watch, Galaxy Watch Actice и Galaxy Watch Active 2, а засега оваа опција може да се користи на вкупно 13 смартфони од високата класа.