Протече скриншот од dark mode за Facebook на iOS

Објавено на 23.04.2020 во НовостиПротече скриншот од dark mode за Facebook на iOS

Се уште отсуствува важната функција од Android и iOS верзијата на Facebook: dark mode. Додека Messenger и Instagram веќе се надградени со мрачни теми, Facebook допрва треба да го добие истиот третман.

Тоа не мора да значи дека Facebook нема да ја добие долго-очекуваната алатка во одредена точка. Ние сега имаме доказ дека Facebook работи на тоа да донесе dark mode на својата iOS апликација. 9to5mac објави неколку скриншотови кои очигледно ги демонстрира новите мрачни теми како би изгледале на iOS уреди.