Првата Beta верзија на Android 11 излегува во јуни

Објавено на 09.05.2020 во AndroidПрвата Beta верзија на Android 11 излегува во јуни

Новите Android верзии секогаш излегуваат на Google I/O конференцијата, но поради коронавирусот, годинава е откажана. Се претпоставува дека Android 11 Beta ќе биде презентирана онлајн на 3 јуни.

Презентерите на новиот оперативен систем на Android ќе бидат Дејв Бурк, потпретседател за развој на Android OS и директорката за производи, Стефани Кутбертскон. Новитетите ќе бидат во сегментот на сигурноста, безбедността, пристапност, продуктивност и друго. Втората Beta 2 верзија ќе се фокусира на стабилноста на софтверот, која ќе биде лансирана на 3 август. Конечната верзија треба да ја очекуваме во септември.