Илон Маск отвори војна на Twitter со контроверзен статус

Објавено на 20.05.2020 во НовостиИлон Маск отвори војна на Twitter со контроверзен статус

Бабата на Илон Маск, односно мајката на сопругата на Маск, го нападна својот зет поради статусот на Twitter. Тоа се случува после добивањето на новото дете со пејачката Гримс. 

Мајката на сопругата на Маск, новинарката Сенди Гаросино, напишала: „Ако твојата партнерка минуваше низ тешка бременост и се породеше неодамна, и ако имаше повеќе од 16 години, дали би пишувал вакви сра#а на Twitter?“, откако Илон Маск објави статус со: „Земете црвена таблета“, со цел да ги натера своите фанови да си ги отворат очите, за да ја дознаат вистината за одредена ситуација, што е преземено од Matrix филмот. 

Оваа фраза е позната во круговите на левичарите и борците за права на мажите. Иванка Трамп му возвратила на Илон Маск на статусот, со тоа што напишала дека таа веќе ја земала, но не биле сите среќни поради она што го напишал. „Е#ете се двајцата“, додала Лили Вачковски на Маск и Иванка, која е телевизиска продуцентка и режисерка на Matrix.