Dark Mode сега достапен и на Google Assistant

Објавено на 20.05.2020 во НовостиDark Mode сега достапен и на Google Assistant

Google на своите апликации Search и Assistant овозможи корисниците да го акивираат режимот на работа со темен екран Dark Mode, како за заштеда на батерија од намалено осветлување на екранот, така и за помало зрачење врз очите.

Dark Mode ќе може да го активирате на стандардната мобилна апликација и мобилна верзија на Google Search. Бидејќи истата е длабоко интегрирана со смарт виртуелниот гласовен асистент за Android исто така и Google Assistant ќе има мени со целосна примена на Dark Mode.