iPhone SE ја спасува продажбата на Apple во Кина

Објавено на 22.05.2020 во НовостиiPhone SE ја спасува продажбата на Apple во Кина

Apple полека се враќа во игра на кинескиот пазар по катастрофалните резултати во месец март. Кризата со корона вирусот го погоди гигантот од Купертино, но веќе во април има раст на продажбата која најмногу се должи на поевтиниот iPhone SE 2020 модел.

Според најновите состојби во април Apple продал околу 3,9 милиони уреди во Кина од кои една петтина се iPhone SE 2020 смартфони. Севкупно гледано, по стишување на пандемијата во Кина целокупниот пазар на смартфони бележи раст и продадени се околу 40 милиони смартфони.