Instagram директно се интегрира со Messenger Rooms

Објавено на 23.05.2020 во НовостиInstagram директно се интегрира со Messenger Rooms

Messenger Rooms ја знаеме дека потекнува од Facebook, која служи за видео повици. Се разбира, новата алатка ќе биде интегрирана и со Instagram, која ќе биде во самата апликација.

Има копче за видео во горниот десен агол на Instagram Direct, со што потоа се избира опција Create a Room, па ги избирате контактите за групниот видео повик. Со тоа може да креирате и линк за оние што сакате да ги поканите на видео конференцијата. На Messenger Rooms може да се приклучат до 50 корисници најмногу.