Microsoft Surface Duo ќе има врвно Stylus пенкалце

Објавено на 26.05.2020 во НовостиMicrosoft Surface Duo ќе има врвно Stylus пенкалце

Новиот уред на преклоп на Microsoft ќе понуди многу подобро Stylus пенкалце и ќе работи на Android платформата за врвни перформанси.

Новиот Microsoft Surface Duo ќе може да го користи пенкалцето за внесување на текст и команди како и истовремено да го употребува екранот на допир.

Кај Microsoft Surface Duo поддршката ќе биде насочена и кон двата дела на дисплејот на преклоп истовремено.