Windows 10 Insider Preview стана достапен за сите

Објавено на 29.05.2020 во НовостиWindows 10 Insider Preview стана достапен за сите

Microsoft го објави Windows 10 Insider Preview пред 15 месеци, кој има кодно име 20H1. Со мајското ажурирање на софтверот сега е достапен Windows 10 May 2020 Update за сите. Софтверот може да го надградите преку Windows Update или да одите на официјалната страница да кликнете на Update now.

Новата верзија на Windows 10 за прв пат го нуди и Linux, што овозможува да се покрене GUI и GPU поддршка. Дигиталната асистентка Cortana сега нема да биде достапна како апликација на Старт менито, туку ќе биде достапна на таскбарот, која има нови опции поврзани со интерактивниот разговор.