Google спрема нов смарт телевизиски уред за стримање

Објавено на 06.06.2020 во НовостиGoogle спрема нов смарт телевизиски уред за стримање

Sabrina ќе биде новиот технолошки уред за телевизиско стримање со Android оперативен систем. На интернет веќе се појавија и слики како ќе изгледа SABRINA. Се уште не е познато како ќе се вика уредот, оти Sabrina е најверојатно кодно име, кој ќе располага со специјален кориснички интерфејс, наменет за гледање филмови со смартфон, таблет и Chromecast.

Се уште немаме многу информации за него, знаеме само дека ќе го има во три различни бои: бела, виолетова и црна боја. Ќе има наменско Google Assistant копче, а неговата цена се претпоставува дека цената ќе биде под 80 долари. Се очекува да се лансира како алатка на Google Nest, како уште една технолошка единица за заокружување на проектот Smart Home. 

Автор: Aleksandar Stankov