Google продал повеќе смартфони од OnePlus

Објавено на 10.06.2020 во НовостиGoogle продал повеќе смартфони од OnePlus

Google иако е многу далеку зад големите 10 брендови според бројот на продадени смартфони воопшто и не за потценување бидејќи го надмина и интересниот OnePlus.

Имено, во целата 2019 година Google продал 7,2 милиони смартфони од Pixel серијата што пак за нив е годишен раст од 58%. 

Годинава и натаму ги чекаме новите модели Pixel 4a и премиум смартфонот Pixel 5.