За технолошките великани не постои криза: Amazon, Apple, Facebook и Microsoft

Објавено на 11.06.2020 во НовостиЗа технолошките великани не постои криза: Amazon, Apple, Facebook и Microsoft

Amazon, Apple, Facebook и Microsoft достигнаа историски највисока цена на акциите пред два дена. Највредна компанија на светот моментално е Apple, која тежи речиси 1,5 милијарда долари и изгледа дека е на добар пат кон втората милијарда.

Зад врат му е Microsoft со пазарна вредност од 1,44 милијарда, додека пазарната вредност на Amazon достигна 1,3 милијарда долари. Facebook е единствениот од компаниите што уште не е стигнат до милијарда, но се поблизу е до вредноста од 700 милијарди долари. Alphabet, заедно со Google, вредноста изнесува 990 милиони долари, што е за 5% помалку во споредба со најголемата досегашна вредност, но наскоро се очекува да надмине милијарда. Прочитајте повеќе: