Razer лансира универзален гејминг контролер за Android телефони

Објавено на 11.06.2020 во ИгриRazer лансира универзален гејминг контролер за Android телефони

За гејмерски додатоци Razer ги покрива сите аспекти за добро корисничко гејмерско искуство: тастатури, глувчиња, слушалки и контролери. Овој пат Razer ги таргетира Android корисниците што сакаат да играат игри на нивните смартфони.

Новиот Razer Kishi е универзален гејминг контролер за компатибилни Android уреди. Овој додаток беше откриен уште од CES 2020 во јануари, па дури зема и две награди Best of CES. Контролерот ветува висока прецизност и поседува мултифункционални копчиња.

Kishi е компатибилен со: Samsung Galaxy S8/S8+, Galaxy S9/S9+, Galaxy S10/S10+, Galaxy S20/S20+, Galaxy Note 8, Galaxy Note 9, Galaxy Note 10/Note 10+, Google Pixel 2/2 XL, Pixel 3/3XL, Pixel 4/4XL, Razer Phone 1 и 2. Razer Kishi за Android моментално е достапен за цена од €90 преку Razer Store или Amazon. iPhone верзија за контролерот излегува летово.