Проверете дали вашиот број е достапен за пребарување на Google

Објавено на 14.06.2020 во НовостиПроверете дали вашиот број е достапен за пребарување на Google

На Click to chat опцијата може да влезе вашиот број во URL стрингот. Што значи тоа за вашиот профил на WhatsApp? Доколку сте го внеле вашиот број на профилот, значи дека било кој број од вашиот телефон може да се приклучи на Google. 

Функцијата Click to chat е тука за полесно да ги најдете контактите на апликацијата WhatsApp, односно да проверите дали вашиот број е достапен во пребарувањата на Google. Убаво е да се проверите, со цел да не им дозволите на хакерите да ви го злоупотребат вашиот личен податок.