Android 10: Пуштена надградбата за Samsung Galaxy Tab S5e

Објавено на 23.06.2020 во НовостиAndroid 10: Пуштена надградбата за Samsung Galaxy Tab S5e

Добра вест за сите корисници на Samsung Galaxy Tab S5e. Долгоочекуваниот Android 10 веќе е објавен за надградба на технолошките уреди. Надградбата ја содржи и јунската безбедносна закрпа и Samsung OneUI 2.1. Надградбата го подобрува Dark Mode со мрачни позадини, виџети и аларми, со нови типови на анимации, подобрено управување со помош на гестикулации за нагоре/лево/десно/задржување опциите. 

Корисниците добиваат и освежени иконки и бои, повеќе емоџија, подобрена апликација на камерата, Digital Wellbeing, и алатки како што е повисок контраст. Апликациите како што се Calculator, Samsung Health, Samsung Notes, и Samsung Internet мора да бидат надградени посебно.