Како да го пробате Dark Mode на Google Maps

Објавено на 24.06.2020 во НовостиКако да го пробате Dark Mode на Google Maps

Google ќе понуди Dark Mode и за Google Maps. Додека навигацијата на екранот има ноќен режим, апликацијата нема таков режим. Затоа ве советуваме како да го изведете тоа. Овозможете Dark Mode на вашиот смартфон, одете на Google Search, барајте одредена бизнис категорија или кујна и ќе видите дека ќе се појави во Dark Mode верзија на екранот, што изгледа поинаку од навигацискиот екран кога сонцето заоѓа.

Ова не функционира со секое пребарување. Кога на пример при пребарувањето на „International House of Pancakes“, излезе Dark Mode на површина. Dark Mode им овозможува на корисниците да отворат апликација во мрачна соба без да ги заслепи од сината светлина на екранот кај Android телефоните. Google Maps се уште нема официјално Dark Mode, но екранот се потемнува после залезот на сонцето, па ќе може да го користите преку Search app.