Apex Legends ќе може да ја играте и на смартфон

Објавено на 25.06.2020 во НовостиApex Legends ќе може да ја играте и на смартфон

Apex Legend како една од најпопуларните шутери на PC платформата наскоро ќе добие и мобилна верзија па така гејмерите, особено тие кои играат повремено ќе може да се натпреваруваат и преку нивниот смартфон.

EA и Respawn Entertainment кои стојат зад оваа игра ветуваат дека корисничкото искуство за гејмерите на смартфон ќе биде приближно идентично како и за PC секако во рамки на можностите на самите платформи iOs и Android. 

Apex Legend со присуството на мобилните платформи ќе се обиде да му конкурира на Fortnite кој и натаму е најпопуларен меѓу тинејџерите.Прочитајте повеќе: