Мајкрософт ќе работи само онлајн, ги затвара сите продавници

Објавено на 27.06.2020 во НовостиМајкрософт ќе работи само онлајн, ги затвара сите продавници

Мајкрософт официјално соопшти дека ги затвара сите продавници, а продажбата, се разбира, продолжува со работа. Компанијата на Бил Гејтс одамна најави промена во стратегијата за малопродажба, а сега очигледно дојде моментот.

Вработените во тој оддел нема да бидат отпуштени, туку ќе се преселат со работа во корпоративните згради на компанијата. Најавено е дека и инвестициите ќе бидат зголемени, како и продажбата на Xbox и Windows. Причината за затварање на продавниците е најмногу поради COVID-19.

Автор: Aleksandar Stankov