Минг-Чи Куо: Apple спрема 10,8-инчен iPad и 8,5-инчен iPad Mini

Објавено на 30.06.2020 во НовостиМинг-Чи Куо: Apple спрема 10,8-инчен iPad и 8,5-инчен iPad Mini

Минг-Чи Куо откри дека Apple спрема нов модел на 10,8-инчен iPad, кој излегува во наредниот период, најверојатно во септември. Повеќе iPad модели се во игра за оваа и за следната година. 

Аналитичарот Куо тврди дека Apple ќе има нов 10,8-инчен iPad во втората половина на 2020 година, а во првата половина на 2021 година ќе има и нов 8,5-инчен iPad Mini. Се уште не знаеме детали, но интересно е тоа што последниот модел на iPad Mini беше излезен во мај 2019 година.