Познато е кога Android 11 доаѓа со финална верзија

Објавено на 09.07.2020 во НовостиПознато е кога Android 11 доаѓа со финална верзија

Google преку презентација на YouTube откри дека официјално на 11 септември ќе биде официјално лансирана финалната верзија на оперативниот систем Android 11.

Во наредниот период ќе продолжи бета тестирањето на Android 11 за детектирање на сите грешки и недостатоци во системот.

Android 11 ќе има помали промени во интерфејсот, а главните новитети ќе бидат поврзани со 5G и поддршка за Internet of Things.