Foxconn со 1 милијарда го засилува производството на iPhone

Објавено на 14.07.2020 во НовостиFoxconn со 1 милијарда го засилува производството на iPhone

Foxconn планира да инвестира дополнителни 1 милијарда долари во зголемување на капацитетот на фабриките во Индија како дел од партнерството со iPhone.

Со ова темпо ќе се задоволат сите потреби на Apple како за премиум моделите на iPhone така и за Special Edition  верзиите кои се поевтини се наменети за средната класа и се продаваат најмногу во земји како Индија и други земји во развој.