На што да внимавате кога ја преземате WhatsApp преку APK

Објавено на 19.07.2020 во НовостиНа што да внимавате кога ја преземате WhatsApp преку APK

Ако сакате да ја преземете WhatsApp преку APK (Android application package) страниците, ќе добиете голем избор на апликации од Android и iOS. Има многу верзии на апликации што се нудат, кои на корисниците им се нудат со дополнителни опции, како еден вид на проширена верзија.

Ваквите дополнителни опции ги нема во оригиналната апликација, при што преземањето на вакви верзии на апликации е ризично, кои не се преземени од официјалните продавници на AppStore и Google Play Store. Ако ги преземете од трети страници, тогаш го доведувате вашиот телефон и вашите лични податоци во ризик.