Првата 3Д печатена куќа може да ја погледнете овде

Објавено на 22.07.2020 во НовостиПрвата 3Д печатена куќа може да ја погледнете овде

3Д принтањето во градежништвото веќе зема замав и нема проблеми со квалитетната изработка на објекти. Може да принтате т.е. градите, мали и огромни објекти исто така. 

Објектот на сликата е направен во Антверпен, Кампот С, каде е изграден прототип на 3Д печатена куќа со спрат. Тоа е извршено со најголемиот принтер во Европа. Ова дефинитивно отвара нови врати во градежништвото во Европа и воопшто во светот.