Mercedes повлекува 155 илјади возила поради проблем со ESP и клима уредот

Објавено на 26.07.2020 во НовостиMercedes повлекува 155 илјади возила поради проблем со ESP и клима уредот

Германскиот гигантски производител на автомобили - Mercedes-Benz, повлекува 155 илјади автомобили од пазарот. Возилата имале проблем со клима уредот и ESP системите за спречување на пролизгување, официјално соопшти Daimler AG компанијата, во сопственост на Mercedes.

А-класа возила ќе бидат повлечени вкупно 135.000 поради клима уредите, а 20.000 луксузни Mercedes модели од AMG ќе се повлечат поради проблеми во функционирањето на ESP системот.